Plan dela za leto 2022

1. Pohod s cvičkom med vinogradi

V letošnjem letu ni bil organiziran.

2. Ocenjevanje letnika 2021

Dne 9.3. smo v Turizmu Švirt izvedli ocenjevanje vin letnika 2021. V oceno smo prejeli 59 vzorcev. Glede na lanske velike pozebe in točo smo s številom vzorcev zadovoljni. Izločenih je bilo 18 odstotkov vin. Glede na visoke stopnje sladkorja smo pričakovali kvalitetnejša vina, vendar zaradi pozebe grozdje ni tehnološko dozorelo in temu primerne so ocene. Veseli pa smo, da je bil samo pri enem vzorcu prisoten cik, vse ostale napake pa se da s  skrbnim kletarjenjem odpraviti.

Marec 2022 dv grčevje

3. Občni zbor

V soboto, 9. aprila, je pri ribniku Jerman v Grčevju potekal redni občni zbor Društva vinogradnikov Grčevje. Na zboru se je na začetku in ob koncu premierno predstavil moški pevski zbor z imenom Korona dečki  pod vodstvom umetniškega vodje Jožeta Torija.  Po pozdravu predsednika društva smo izvolili delovno predsedstvo ter pregledali delo društva v preteklem letu, ki ga je zaznamovala korona, zato nekaterih dejavnosti ni bilo izvedenih. Izvedli smo ocenjevanje letnika 2020, občni zbor, strokovno predavanje, ekskurziji, sodelovali smo na tednu cvička in dnevu Vinisa v Bistrici ob Sotli. Delo, ki smo ga opravili, smo tudi tokrat predstavili v biltenu, in sicer v sliki in besedi. Potrdili smo plan dela za leto 2022.

Na občnem zboru smo najboljšim podelili priznanja. Šampion Grčevja je postalo vino modra frankinja 2019 Jožeta Švirta iz Jelš pri Otočcu. Najvišjo oceno za cviček (16,03) je dobila Ana Pavlin s Pahe pri Otočcu, s tem tudi naziv prvak Grčevja.

Letos smo prvič podelili tudi društvena priznanja. Po pravilniku lahko za večletno delo prejmejo zahvalo, priznanje in plaketo. Posthumno priznanje za večletno zaslužno delo v organih društva sta si prislužila Franc Planinc in Ivan Gričar, prvi tudi za večkratne donacije, drugi pa za izjemen prispevek pri postavitvi društvenega kozolca. Priznanje sta prejeli Francova hčerka in Ivanova žena. Plaketo je prejel Alojzij Kebelj za večletno delo v organih društva in za 16-letno delo blagajnika.

Po končanem občnem zboru se je nadaljevalo prijetno druženje. Poskusili smo najbolje ocenjena vina ob odojku in domačem kruhu ter pecivu, ki so ga spekle vinogradnice. Za prijetno vzdušje je poskrbel harmonikar Jože Kuplenk.

 

5. Strokovno predavanje

6. Sodelovanje na tednu cvička

7. Vinisov dan

8. Srečanje društev

9. Strokovna ekskurzija

10. Kostanjev piknik

11. Jesenska pokušina

12. Prednovoletno  srečanje

14. Degustacijske delavnice

15. Urejanje parcele in dokumentacije za društvene prostore.

Če še naprej uporabljate spletno mesto, se strinjate z uporabo piškotkov. Preberi več

Nastavitve piškotka na tej spletni strani so nastavljene na "omogoči piškotke", da vam omogočijo najboljšo izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotka ali če kliknete »Sprejmi« spodaj, potem s tem strinjate.

Zapri