Plan dela za leto 2023

1. Pohod s cvičkom med vinogradi

V soboto 28.1.2023  smo po dveh letih premora znova sodelovali na pohodu s cvičkom med vinogradi. Lepo hladno vreme in zasnežena pokrajina sta privabila veliko pohodnikov iz cele Slovenije. Naša postojanka, pod našim kozolcem je bila lepo obiskana. Pohodniki so se okrepčali z prigrizkom, katerega so pripravile naše vinogradnice in vinogradniki, čajem, kuhančkom  in grčevskimi vini, ter zadovljni nadaljevali pot.

2. Ocenjevanje letnika 2022

Dne 963. smo v Turizmu Švirt izvedli ocenjevanje vin letnika 2022. V oceno smo prejeli 81 vzorcev, kar je največ do sedaj. Izločenih je bilo 9  vzorcev, kar je na težavnost letnika lep uspeh. Veseli  smo, da je bil samo pri dveh vzorcu prisoten cik, vse ostale napake pa se da s  skrbnim kletarjenjem odpraviti. Komentar predsednika komisije je v prilogi.

DV Grčevje 6.3.2023

3. Občni zbor

V soboto 25. marca, smo v ribniku Jerman v Grčevju izvedli redni občni zbor Društva vinogradnikov in vinogradnic Grčevje, ki smo ga začeli s slovensko himno. Ker je bil materinski dan, smo prisluhnili še pesmi o mami.

Po pozdravnem nagovoru predsednika smo izvolili delovno predsedstvo in pričeli z delom. Pregledali smo poročilo o realizaciji plana za leto 2022, finančno poročilo in poročilo nadzornega odbora.

Potrdili smo plan dela za leto 2023 z enakimi dejavnostmi kot v preteklih letih, glavni poudarek bo na urejanju naše parcele in kozoleca. Na občnem zboru smo podelili priznanja za ocenjena vina letnika 2022 na društvenem ocenjevanju. Šampion Grčevja je postalo vino modra frankinja Danice Žagar z Vrha pri Pahi. Prvak Grčevja je postalo vino cviček 2 z oceno (16,10) Ane Pavlin s Pahe pri Otočcu. Podeljenih je bilo deset zlatih ter 23 srebrnih priznanj.

Matjaž Pavlin je na kratko predstavil svojo knjigo z naslovom “Vinogradniška dediščina kot priložnost za oblikovanje inovativnega, doživljajskega turističnega produkta, ki je izšla v zbirki Znanstvena monografija pri Kulturnem centru Maribor.

Po končanem občnem zboru se je nadaljevalo prijetno druženje s pokušnjo najbolje ocenjenih vin. Manjkala ni ne klobasa ne domač kruh ne pecivo, za kar so poskrbele vinogradnice.

 

4. Kuharski tečaj

Dne 12.02.2023 so se članice sekcije vinogradnic udeležile izobraževanja na temo priprava sladic. Izobraževanje je dobrodošlo saj nas s svojimi izdelki razvajajo na naših prireditvah.

5. Sodelovanje na tednu cvička

6. Prireditev ob dnevu državnosti.

7. Sejem Agra

8. Srečanje društev z področja Grčevja

9. Strokovna ekskurzija

10. Jesenska pokušina

11. Kostanjev piknik

12. Prednovoletno  srečanje

13. Degustacijske delavnice

14. Prestavitev kozolca in priključitev alaktrike.

 

 

Če še naprej uporabljate spletno mesto, se strinjate z uporabo piškotkov. Preberi več

Nastavitve piškotka na tej spletni strani so nastavljene na "omogoči piškotke", da vam omogočijo najboljšo izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotka ali če kliknete »Sprejmi« spodaj, potem s tem strinjate.

Zapri