CVIČEK FRANCA RIFLJA JE PRVAK GRČEVJA

Datum: 02/11/2012
V soboto, 30. marca 2012, so se pri ribniku Jerman v Grčevju zbrali člani Društva vinogradnikov Grčevje na rednem občnem zboru. Kot je v poročilu o delu v preteklem letu nanizal predsednik društva Branko Pavlin, so vinogradniki organizirali prireditev Praznik v Grčevju ob dnevu državnosti, kjer so tudi vinogradnice uspešno predstavile dobrote z njihovih miz, označili so vinsko gorico Grčevje, pripravili so jesensko svetovanje letnika 2011, sodelovali so na pohodu Cvičkova gaz, imeli so ocenjevanje letnika 2011, izdali so bilten, izvedli so prikaz kolin, sodelovali so na tednu cvička, naredili so brajdo in posadili potomko 400 let stare trte z Lenta ter se udeležili križarjenja po Renu.
Tudi letos bo glavna naloga društva skrb za kakovostno vino. Še vnaprej bodo sodelovali z ostalimi društvi, organizirali bodo strokovno predavanje, zamenjali bodo lipo pri cerkvi sv. Jurija ter dogradili brajdo pri trti z mariborskega Lenta. Velika želja je poiskati lastni društveni prostor. Oblikovali bodo tudi svojo spletno stran, na kateri bodo vse seznanjali z delom društva ter objavljali tudi rezultate ocenjevanja vin.
Sredi meseca marca je v Grčevju v hramu Pavlin potekalo pomladansko ocenjevanje vin letnika 2011. Petčlanska degustacijska komisija je ocenila 68 vzorcev vin. Na občnem zboru so najboljšim podelili priznanja. Vsako leto prvouvrščeni cviček enega od marljivih članov Društva vinogradnikov Grčevje dobi naziv prvak Grčevja. Ta ne sme imeti ocene nižje od 16,00. Letos je ta naziv prejel Franc Rifelj iz Ždinje vasi. Veliko zlato priznanje so prejeli še Anton Novak iz Srednjega Grčevja in Rok Gričar iz Štravberka za sovinjon ter Alojz Per z Vrha pri Pahi za rumeni muškat.
Po končanem občnem zboru so vsi prisotni poskusili nekatera najbolje ocenjena vina ob odojku in jagenjčku ter slane in sladke dobrote, ki so jih pripravile vinogradnice.

Če še naprej uporabljate spletno mesto, se strinjate z uporabo piškotkov. Preberi več

Nastavitve piškotka na tej spletni strani so nastavljene na "omogoči piškotke", da vam omogočijo najboljšo izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotka ali če kliknete »Sprejmi« spodaj, potem s tem strinjate.

Zapri