Poročilo o delu za leto 2011

Datum: 01/10/2012

Organizirali smo prireditev Praznik v Grčevju ob dnevu državnosti, ki je lepo uspela, tudi zaradi vas, ki ste pri se odrezali in pri delu pomagali. Posebej naj omenim aktivne vinogradnice, ki so uspešno predstavile dobrote z njihovih miz. Označili smo našo vinsko gorico Grčevje. Andrej Bajuk, vodja vinskega laboratorija v Novem mestu, je strokovno pripravil jesensko svetovanje letnika 2011. Tudi na prednovoletnem srečanju smo se imeli lepo, tokrat na kmečkem turizmu Lamovšek v Mirni vasi na Trebelnem. Poročilo o delavnicah je podal Dušan Nahtigal. Zaradi nezainteresiranosti nismo uspeli izvesti dveh izletov.

 

Sodelovali smo na pohodu Cvičkova gaz. Imeli smo ocenjevanje letnika 2011 ter organizirali občni zbor društva. Izdelali smo bilten. Izvedli smo prikaz kolin na kmetijskem sejmu na Grabnu 2011. Sodelovali smo na tednu cvička. Naredili smo brajdo in posadili potomko 400 let stare trte z Lenta – Maribor. Ob tej priliki smo bili organizatorji pohoda z Glavnega trga preko Trške gore v Grčevje
do cerkve Sv. Jurija, kjer raste trta. Sodelovali so tudi vinogradniki Trške gore. Pri sajenju trte so sodelovali župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, viničar Mestne občine Maribor Stanislav Kocutar, direktor Zavoda za turizem Ivo Kuljaj in moja malenkost. Blagoslov trte pa je opravil naš domači župnik France Dular. Avtobus za povratek v Novo mesto pa je prispevala Turistična agencija Kompas iz Novega mesta. Na tednu cvička je naš član Silvo Gorenc prejel veliko zlato medaljo za vino cviček. Udeležili smo se križarjenja po Renu, kjer je bilo enkratno.

 

Če še naprej uporabljate spletno mesto, se strinjate z uporabo piškotkov. Preberi več

Nastavitve piškotka na tej spletni strani so nastavljene na "omogoči piškotke", da vam omogočijo najboljšo izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotka ali če kliknete »Sprejmi« spodaj, potem s tem strinjate.

Zapri