Šifrant vzrokov neprimernosti vin

Datum: 22/10/2012
100 Cik
101 Cik – ocetni
102 Cik – mlečni
103 Cik – masleni
104 Povišane hlapne kisline
105 Etilacetat
110 Sestavine v razkroju
120 Vlečljivost
130 H2S – Vodikov žveplec (bekser)
140 Miševina
150 Oksidacija
151 Oksidacija + cik
152 Oksidacija + plesen
153 Oksidacija + nevinski vonj
154 Oksidacija + posoda
155 Oksidacija + H2S
156 H2S + cik
160 Plesen
161 Puščoba
162 Posoda
163 Nečist vonj, okus (nedefiniran)
170 Nevinski vonj, okus
171 Konjski znoj
172 Geranije
180 Po pecljevini
181 Po tropu
190 Prazno, navodeno
191 Pekoče
200 Po žganju
201 Po kemikalijah
202 Po nafti, bencinu, petroleju
203 Po loju
210 Previsoka vsebnost prostega SO2
211 Žveplova starina
212 Filter
213 Zamašek
220 Grobi tanini
230 Prisotnost samorodnice
240 Nesortno vino (glede na deklaracijo)
250 Neustrezna barva (glede na deklaracijo)
260 Neustrezna vsebnost ostanka sladkorja (glede na deklaracijo)
300 Vino brez karakteristik cvička
310 Vino v vrenju
320 Motno vino (neprimerno za promet in oceno)

Če še naprej uporabljate spletno mesto, se strinjate z uporabo piškotkov. Preberi več

Nastavitve piškotka na tej spletni strani so nastavljene na "omogoči piškotke", da vam omogočijo najboljšo izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotka ali če kliknete »Sprejmi« spodaj, potem s tem strinjate.

Zapri