100 Cik 101 Cik – ocetni 102 Cik – mlečni 103 Cik – masleni 104 Povišane hlapne kisline 105 Etilacetat 110 Sestavine v razkroju 120 Vlečljivost 130 H2S – Vodikov žveplec (bekser) 140 Miševina 150 Oksidacija 151 Oksidacija + cik 152 Oksidacija + plesen 153 Oksidacija + nevinski vonj 154 Oksidacija + posoda 155 Oksidacija + H2S 156 H2S + cik 160 Plesen 161 Puščoba 162 Posoda 163 Nečist vonj, okus (nedefiniran) 170 Nevinski vonj, okus 171 Konjski znoj 172 Geranije |
180 Po pecljevini 181 Po tropu 190 Prazno, navodeno 191 Pekoče 200 Po žganju 201 Po kemikalijah 202 Po nafti, bencinu, petroleju 203 Po loju 210 Previsoka vsebnost prostega SO2 211 Žveplova starina 212 Filter 213 Zamašek 220 Grobi tanini 230 Prisotnost samorodnice 240 Nesortno vino (glede na deklaracijo) 250 Neustrezna barva (glede na deklaracijo) 260 Neustrezna vsebnost ostanka sladkorja (glede na deklaracijo) 300 Vino brez karakteristik cvička 310 Vino v vrenju 320 Motno vino (neprimerno za promet in oceno) |