Tečaj peke pogač in slanih prigrizkov za v zidanice

Datum: 20/10/2012

V letu 2011 smo članice društva Vinogradnikov Grčevje sodelovale s peko kruha in peciv na občnem zboru, ob društvenem dnevu pa smo imele razstavo peciv, pripravile pa smo tudi precej drobnega peciva, ki smo ga uspešno prodale. V preteklem letu smo se udeležile tečaja »Pogače in razni slani prigrizki za v zidanice«. Tečaj je potekal v popoldanskem času in sicer v gospodinjski učilnici na Grmu Novo mesto – centru biotehnike in turizma. Tečaj je vodila ga. Marica Drmaž, učiteljica praktičnega pouka na omenjeni šoli.

 

Najprej smo imele teoretični del v katerem smo prisluhnile na kaj vse je treba paziti pri pripravi kvašenega testa, nato pa smo se razdelile v skupine ter pričele z delom. Kljub temu, da imamo vse udeleženke kar precej znanj in izkušenj pri pripravi peciv iz kvašenega testa, smo z veseljem prisluhnile gospe Marici, ki nas je ves čas spremljala in seznanjala s pogostimi napakami, ki jih delamo in na kaj moramo biti še posebej pozorne.

 

Pripravile smo pogače z različnimi nadevi, žemlje in različne kruhke, solnike, česnove zvitke, maslene zvitke s slanino in »sonček«. Pečene izdelke smo ob koncu tečaja položile na mizo, jih poskusile in si ob tem izmenjale mnenja. Učiteljica, ki je tečaj vodila je pohvalila naš trud in zavzetost za peko. V planu imamo, da si bomo organizirale podoben tečaj tudi v letošnjem letu, saj je že samo druženje in izmenjava izkušenj zanimivo za vsako udeleženko.

 

Marta Pavlin

Če še naprej uporabljate spletno mesto, se strinjate z uporabo piškotkov. Preberi več

Nastavitve piškotka na tej spletni strani so nastavljene na "omogoči piškotke", da vam omogočijo najboljšo izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotka ali če kliknete »Sprejmi« spodaj, potem s tem strinjate.

Zapri